Fiskesuppe; med torsk, reker og krepsehaler.
5-600 g torsk
100-200 g krepsehalar
100-200 g reker
1,25 liter vatn
2,5 fiskebuljongterningar
1 pk fløte
1 boks creme fraiche
2-3 fedd kvitløk
200 g sellerirot
100 g purreløk
100 g gulrot (kan sløyfes)
Safta av 1 sitron
2-3 ts (minst) dill
seltinsalt
pepper
Kok opp vatn og fiskebuljong. Ha oppi fløte,
creme fraiche og kvitløk (pressa i kvitløkspressa).
Lat dette putre ei stund, minst 30-40 minutt.
Suppa tjuknar mens den får putre og koke, du
treng ikkje ha oppo noken form for jevning.
Trekk fisken på forhånd (10 minutt i kokande vatn).
Skjer gulrot og sellerirot i stavar og purren i smale
skiver. Steike/surre grønsakene i smør. Haes i gryta
og lat det koke med ei stund. Press sitronsaft oppi.
Ha oppi fisk, krepsehaler og reker rett før servering
i varm suppe. Reker og krepsehaler må ikkje koke,då
blir desse seige.
Salte og pepre etter smak. Ha rikelig med dill oppi.
Server gjerne ei god lavkarboskive til, med smør på.
tåler ikke dill får elveblest
SvarSlettKanskje du kan bruke gressløk eller kjørvel i steden for :)
Slett