Fløtelappar, mmmmm nydelig :)
Oppskrift til 8-10 lappar.
4 egg
2,5 dl fløte
30 g smør
15 g Johannesbrødkjernemel (JBK)
1/2 ts bakepulver (4-5 g)
1/2 ts tagatesse (2,5 ml)
1/2 ts bourbon vanilla (2,5 ml)
1 ts salt (5 ml)
-------------------
1,5 dl kaldt vatn
Bland først fløte, egg og smelta smør. Ha so oppi
alt det tørre og bland godt. Lat det svelle 15-20 min.
Bland so inn 1,5 dl vatn i røra, so den får passe
konsisten, omtrent som vaffelrøre eller svelerøre.
Steik på steikepanna, med litt smør, ved svak varme.
Ei ikkje for full ause er passe mengde. Heller for
liten lapp enn for stor.
Steik lenge på kvar side, fleire minutt. Då blir dei
lette å snu.
Serveres med creme fraice og feks blåbærsyltetøy.
Eg kokar syltetøyet sjøl, og søtar med tagatesse.
20 g tagatesse på 400 g bær. Enkelt og sunt syltetøy.
Mmmmmmmm, nyt :)
Dette hørtes helt snadder ut, og må prøves. Lurte bare på hvor du kjøper bourbon vanilla, og om dette er flytende eller pulver.
SvarSlettPå forhånd takk for svar :)
Mvh
Hilde
Eg kjøper bourbon vanille på helsekost, det er ekte vanilje i pulverform. Litt ulike glass og merker, men her er ett: http://www.docevika.no/products/bourbon-vanilje-pulver-kologisk-10g-glass
SlettNammmmm!!!
SvarSlett:)
Slett:) Jeg har ikke egg, kjøpe det etter på :) Skal jeg lage meg dette senere i dag.
SvarSlettså deilige ut! Bruker bare sukrin jeg da,må jeg ha like mye av det som du har tagatesse???
SvarSlettBrukar du Sukrin må du ha iallefall halvparten til og kanskje litt meir enn det også. Når eg brukar tagatesse brukar eg halvparten av sukkermengda eg ville brukt.
Slett