Gode pepperkaker, men ikkje so kjekssprø som kjøpekakene.
300 g avfetta mandelmel eller
dette frå iHerb, eller 50/50.
Eg brukte 50/50, er usikker på om det er heilt
det samme som avfeitta mandelmel.
75-80 g tagatesse
3 ts kanel
1/2-1 ts ingefær
1/2-1 ts nellik
1/2 ts pepper
1 ts bakepulver
Kjem litt an på kor nytt krydderet ditt er.
Det taper smak etterkvart ved lagring.
1,75 dl fløte
75 g smør
75 g yaconsirup
Eg hadde oppi 1 ts tragant og 1 ts Xanthan Gum,
men det er ikkje sikkert det er nødvendig.
Bland smør, sirup og tagatesse og varm opp dette, rør til
tagatessen har løst seg opp.
Ta det vekk frå plata og avkjøl det litt. Rør deretter inn fløten.
Blande inn alt det tørre og blande dette godt sammen.
Eg pakka det so inn i litt plastfolie og lot det ligge ei
stund i kjøleskapet.
Kna det godt før utkjevlig, for å få deigen mjuk.
Ha eit bakepapir under (med en handduk under der igjen)
og ein plastpose over, når du kjevlar.
Kjevle det ut ganske tynt. Stikk ut figurar.
Steikes på 160 grader, 12-15 minutt. Pass på so dei ikkje blir brent.
Oppbevares i ei tett kakeboks.
OBS!!! Fikk ett tips på FB sida mi:
For å få sprø pepperkaker, legg en dei innatt i ovnen på ca 50
grader i 45 minutt (etter at dei først er avkjølte).
Tusen takk Nina :)
fredag 9. november 2012
søndag 21. oktober 2012
Lakriskarameller - lavkarbo ♥
Mmmmmm, kjempegode lakriskarameller :)
Har prøvd litt forskjellige måtar å lage karameller på,
og alltid med smør... og den smørsmaken har eg ikkje
likt noke særlig.
Men no har eg laga uten smør, og det var full klaff.
FARLIG gode vart dei ;)
Av denne porsjonen fikk eg 50-60 små karameller.
2,5 dl fløte
ca 70 g yaconsirup (2 gode ss)
75 g tagatesse
2-3 ts raw lakris pulver, grov type
eller du kan bruke lakrisrotpulver.
Eg hadde alt oppi ei teflonpanne, og lot det putre svakt
i ett par timar.
Ta vanntest innimellom, for å sjå om karamellene er
stive nok.
Du drypper litt karamell i kaldt vatn, og då ser du stivheita
det blir på ferdige karameller.
Når karamellene er stive nok har du oppi lakrisen og rører
det inn.
Slå karamellmassen over i ei bakepapirkledd form.
Dette var en passe porsjon til ei form på ca 15x20 cm.
Eg har 'dyppa' karamellene i lakrisrotpulver, sjokolade
og raw lakrispulver, grov. Og nokre uten 'trekk'.
Yaconsirup innholder ca 70 g karber pr 100 g, men 38 av
dei er FOS, som ikkje tas opp i tarmen og påvirker derfor
ikkje blodsukkeret. Og den har også en GI på +/- 5.
Sånn grovt rekna innholder heile porsjonen her ca 45 g karber.
Men siden yaconsirupen (som innholder flest av dei) har lav
GI, påvirkar dei ikkje blodsukkert so mykje.
Og so kan det vere at en kan bruke mindre av både yaconsirup
og tagatesse. En kan selvfølgelig også kutte ut lakrisen og
lage reine fløtekarameller. Eller tilsette feks cacaonibs og lage
sjokoladekarameller.
Har prøvd litt forskjellige måtar å lage karameller på,
og alltid med smør... og den smørsmaken har eg ikkje
likt noke særlig.
Men no har eg laga uten smør, og det var full klaff.
FARLIG gode vart dei ;)
Av denne porsjonen fikk eg 50-60 små karameller.
2,5 dl fløte
ca 70 g yaconsirup (2 gode ss)
75 g tagatesse
2-3 ts raw lakris pulver, grov type
eller du kan bruke lakrisrotpulver.
Eg hadde alt oppi ei teflonpanne, og lot det putre svakt
i ett par timar.
Ta vanntest innimellom, for å sjå om karamellene er
stive nok.
Du drypper litt karamell i kaldt vatn, og då ser du stivheita
det blir på ferdige karameller.
Når karamellene er stive nok har du oppi lakrisen og rører
det inn.
Slå karamellmassen over i ei bakepapirkledd form.
Dette var en passe porsjon til ei form på ca 15x20 cm.
Eg har 'dyppa' karamellene i lakrisrotpulver, sjokolade
og raw lakrispulver, grov. Og nokre uten 'trekk'.
Yaconsirup innholder ca 70 g karber pr 100 g, men 38 av
dei er FOS, som ikkje tas opp i tarmen og påvirker derfor
ikkje blodsukkeret. Og den har også en GI på +/- 5.
Sånn grovt rekna innholder heile porsjonen her ca 45 g karber.
Men siden yaconsirupen (som innholder flest av dei) har lav
GI, påvirkar dei ikkje blodsukkert so mykje.
Og so kan det vere at en kan bruke mindre av både yaconsirup
og tagatesse. En kan selvfølgelig også kutte ut lakrisen og
lage reine fløtekarameller. Eller tilsette feks cacaonibs og lage
sjokoladekarameller.
Etiketter:
Lavkarbo,
Lavkarbo til jul,
lavkarbokarameller,
lavkarbosnop
tirsdag 9. oktober 2012
Fløtegraut - lavkarbo ♥
Mmmmmm, dette vart god graut det :))
Passe porsjon til en person
ca 2 ss smør
2 dl fløte
1 dl vatn
pittelitt salt
1 lita ts xanthan Gum
Smelt smøret, og ha i fløte og vatn. La det koke opp.
Når det har kokt opp, dryss på XG oppi og rør kraftig.
Vart ikkje klumpete. La det koke 3-4 minutt.
Ha heller litt for lite XG og øk, enn for mykje.
Rør inn saltet til slutt.
Serveres med sukrin+ (som er mitt favoritt strøsukker),
kanel og ett smørauge. Nyyyyt god graut.
Xanthan Gum har eg bestilt frå iHerb, og det er ett
pulver som kan erstatte JBK.
Xanthan Gum er altså ett frotykningsmiddel, som også
JBK er. MEN forskjellen er stor. Når du brukar JBK får
grauten en litt 'slimete' konsistens. Og følelsen sitter ei
stund i munnen. Og den konsistensen fikk eg ikkje når
brukte XG :))) Grauten vart berre fløyelsmjuk :)
Passe porsjon til en person
ca 2 ss smør
2 dl fløte
1 dl vatn
pittelitt salt
1 lita ts xanthan Gum
Smelt smøret, og ha i fløte og vatn. La det koke opp.
Når det har kokt opp, dryss på XG oppi og rør kraftig.
Vart ikkje klumpete. La det koke 3-4 minutt.
Ha heller litt for lite XG og øk, enn for mykje.
Rør inn saltet til slutt.
Serveres med sukrin+ (som er mitt favoritt strøsukker),
kanel og ett smørauge. Nyyyyt god graut.
Xanthan Gum har eg bestilt frå iHerb, og det er ett
pulver som kan erstatte JBK.
Xanthan Gum er altså ett frotykningsmiddel, som også
JBK er. MEN forskjellen er stor. Når du brukar JBK får
grauten en litt 'slimete' konsistens. Og følelsen sitter ei
stund i munnen. Og den konsistensen fikk eg ikkje når
brukte XG :))) Grauten vart berre fløyelsmjuk :)
lørdag 6. oktober 2012
Lakriskjeks - lavkarbo ♥
Mmmmm, knallgode kjeks, ca 15 stk
50 g mandelmel (fettredusert)
30 g tagatesse
60 g mjukt smør
2 ts lakrisrotpulver, 3-4 g
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver, 5-6 g
Lakrismengda er kanskje ei smakssak.
Rør smør og tagatesse 'kvitt' og luftig, med mixar.
Bland i, mens du rører vidare, alt det tørre.
Trill små kuler og trykk litt flate på
bakepapirkledd steikeplate.
Steikes 12-15 minutt på ca 160 grader.
Avkjøl på rist.
50 g mandelmel (fettredusert)
30 g tagatesse
60 g mjukt smør
2 ts lakrisrotpulver, 3-4 g
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver, 5-6 g
Lakrismengda er kanskje ei smakssak.
Rør smør og tagatesse 'kvitt' og luftig, med mixar.
Bland i, mens du rører vidare, alt det tørre.
Trill små kuler og trykk litt flate på
bakepapirkledd steikeplate.
Steikes 12-15 minutt på ca 160 grader.
Avkjøl på rist.
lørdag 29. september 2012
Sjokoladefudge - lavkarbo ♥
Mmmm, herlige sjokoladebitar :))
Eg fant oppskrifta på funksjonellmat.
50 g smør
1,5 dl fløte
10 g tagatesse
10 g sukrinmelis
1 ts bourbon vaniljepulver
100 g tagatosesjokolade
Kok forsiktig opp fløte, smør, vaniljepulver
og søtinga. Lat dette koke ca 25 minutt.
Ta panna av plata og ha sjokolade oppi i bitar.
Rør forsiktig til sjokolade er løst opp. Ha sjokolademassa
oppi små silikonformer. Denne oppskrifta var nok til
ca 22 bitar.
Oppbevares i frysaren til dei skal nytast :)
Tin i kjøleskap i ei boks, då unngår du kondens
på sjokoladebitane. dei blir fort mjuke i romtemperatur.
Med denne sjokoladen eg har brukt blir karbomengda
pr bit so liten som knapt 0,8 g pr bit.
Du kan bruke sukkerfri sjokolade og få endå mindre,
eller du kan bruke 70% eller 86% sjokolade og få litt meir.
Eg fant oppskrifta på funksjonellmat.
50 g smør
1,5 dl fløte
10 g tagatesse
10 g sukrinmelis
1 ts bourbon vaniljepulver
100 g tagatosesjokolade
Kok forsiktig opp fløte, smør, vaniljepulver
og søtinga. Lat dette koke ca 25 minutt.
Ta panna av plata og ha sjokolade oppi i bitar.
Rør forsiktig til sjokolade er løst opp. Ha sjokolademassa
oppi små silikonformer. Denne oppskrifta var nok til
ca 22 bitar.
Oppbevares i frysaren til dei skal nytast :)
Tin i kjøleskap i ei boks, då unngår du kondens
på sjokoladebitane. dei blir fort mjuke i romtemperatur.
Med denne sjokoladen eg har brukt blir karbomengda
pr bit so liten som knapt 0,8 g pr bit.
Du kan bruke sukkerfri sjokolade og få endå mindre,
eller du kan bruke 70% eller 86% sjokolade og få litt meir.
torsdag 27. september 2012
Fiskegrateng - lavkarbo ♥
Enkel og god fiskegrateng.
1 pose blomkål og brokkoli, dypfryst 500 g
500 g torsk
1/2 pk fløte
1/2 boks creme fraiche
1-2 egg
salt og pepper og evnt muskat
Nokre valnøtter til rasp oppå gratengen.
Kok opp vatn, og trekk fisk 10-15 minutt.
Kok også opp vatn og gi grønsakene ett raskt oppkok.
Kok opp fløte og CF sammen med salt og krydder.
avkjøl 'sausen' litt og rør inn egg.
Ha grønsaker og fisk oppi ei eldfast from.
Hell sausen over fisk og grønsaker.
Rasp over litt valnøtter, om du ønsker det.
Steikes på ca 200 grader i 25-30 minutt.
Serveres sammen med feks raspa gulrot og litt smelta smør.
1 pose blomkål og brokkoli, dypfryst 500 g
500 g torsk
1/2 pk fløte
1/2 boks creme fraiche
1-2 egg
salt og pepper og evnt muskat
Nokre valnøtter til rasp oppå gratengen.
Kok opp vatn, og trekk fisk 10-15 minutt.
Kok også opp vatn og gi grønsakene ett raskt oppkok.
Kok opp fløte og CF sammen med salt og krydder.
avkjøl 'sausen' litt og rør inn egg.
Ha grønsaker og fisk oppi ei eldfast from.
Hell sausen over fisk og grønsaker.
Rasp over litt valnøtter, om du ønsker det.
Steikes på ca 200 grader i 25-30 minutt.
Serveres sammen med feks raspa gulrot og litt smelta smør.
Ostekake i muffinsform - lavkarbo ♥
Lett å lage, og knallgod :)
Fant original oppskrifta her.
9 små muffinsostekaker:
300 g Philadelfia (fam.pack)
1 stort egg, ca 70 g
MAKS 6 g steviosa
(Endra frå 6-7 g) kanskje 5 er nok :)
1/2 ts bourbon vanilje
Varm osten i mikro ca 40 sek. Ta av alt lokk,
og sett boksa i mikroen.
Bland så alt godt sammen i ei skål.
Helles over i muffinsformer.
Steikes på 175 g, ca 20 minutter.
Disse ostekakene er gode varme, MEN dei er absolutt best
kalde, helst natta over i kjøleskapet.
Du kan servere dei med en dæsj piska krem og bær. Eller
litt syltetøy. Du kan feks drysse kanel over.
Fant original oppskrifta her.
9 små muffinsostekaker:
300 g Philadelfia (fam.pack)
1 stort egg, ca 70 g
MAKS 6 g steviosa
(Endra frå 6-7 g) kanskje 5 er nok :)
1/2 ts bourbon vanilje
Varm osten i mikro ca 40 sek. Ta av alt lokk,
og sett boksa i mikroen.
Bland så alt godt sammen i ei skål.
Helles over i muffinsformer.
Steikes på 175 g, ca 20 minutter.
Disse ostekakene er gode varme, MEN dei er absolutt best
kalde, helst natta over i kjøleskapet.
Du kan servere dei med en dæsj piska krem og bær. Eller
litt syltetøy. Du kan feks drysse kanel over.
søndag 16. september 2012
Cup cake - lavkarbo ♥
Enkel, rask å lage og knallgod :)
Brukte denne oppskrifta, men endra litt.
Passe mengde til ei litt stor krus.
1 egg
4 ss fløte
1 toppa ss cocosa pure coconut oil
1 - 2 ss tagatesse
2 ss bakepro
Bland egg, fløte og olje godt i ei lita skål.
Visp til slutt inntagatesse og bakepro.
Ha røra oppi en stor kopp. I mikro i 2 minutt.
Eg hadde oppå sjokoladepålegg, mmmmmm.
Vips ei nydelig kake på 1-2-3 :))
Brukte denne oppskrifta, men endra litt.
Passe mengde til ei litt stor krus.
1 egg
4 ss fløte
1 toppa ss cocosa pure coconut oil
1 - 2 ss tagatesse
2 ss bakepro
Bland egg, fløte og olje godt i ei lita skål.
Visp til slutt inntagatesse og bakepro.
Ha røra oppi en stor kopp. I mikro i 2 minutt.
Eg hadde oppå sjokoladepålegg, mmmmmm.
Vips ei nydelig kake på 1-2-3 :))
lørdag 15. september 2012
Peanøttsmør - lavkarbo ♥
Mmmmm, peanøttsmør på skive e godt :)
No har eg ett passe stort glas i kjøleskapet :)
200 g usalta peanøtter
ca 50 g cocosa pure coconut oil
litt salt, ca 1/2 ts
ca 1/2 ts tagatesse, kan sløyfast
Køyr peanøttene til ei smørbar masse enten med stavmiksar
eller i blender.
Ha det oppi ei skål og bland inn olje, salt og tagatesse,
eller køyr vidare i blender sammen med cocosolje,
salt og tagatesse.
Oppbevares i tett glas i kjøleskap. Cocosoljen gjere at det blir
fort mjukt i romtemperatur. Godt smørbart kjøleskapskaldt.
Ca 11 g karber på 100 g, so dette er ikkje heilt karbofritt,
men ett veldig godt alternativ til det du finner i buttikken
som ofte innholder druesukker.
fredag 14. september 2012
Kyllingsuppe - lavkarbo ♥
Nydelig kyllingsuppe, jevna med kokt og mosa sellerirot :)
1 liter vatn, 2 stk hønsebuljongterningar (til 1 liter vatn)
ca 350 g sellerirot, kutta i terningar
Kokes til sellerirota er mør. Hell av det meste av buljongen
når du mosar sellerirota med stavmiksar, ellers blir det
mykje søl ;) Hell tilbake buljongen.
Tilsett 1 pk fløte og ei boks creme fraiche og lat det putre litt.
2-3 fedd kvitløk, ca 10 g -finkutt eller press i kviløkspresse.
100 g purreløk, finkutta
250 g paprika, i passe bitar
1 boks babymais, kutta i små bitar
250 g champignon, i skiver, steikes før dei haes i gryta.
4 kyllingfiletar, i terningar - steikes før dei haes i gryta.
Krydre med karri, paprikapulver og pepper etter smak og ønske.
Lat gryta putre litt etter at alt er tilsatt.
Velbekomme.
Etiketter:
Lavkarbo,
lavkarbomiddag,
lavkarbosuppe
søndag 9. september 2012
Godt brød - lavkarbo ♥
Fant oppskrift på ett veldig godt brød på lavkarbo.no
3 egg
75 g smøreost
0,5 dl fløte
110 g valnøtter, eller nøttemiks
1 ss fiberhusk, ca 15 g.
1/2 ts bakepulver, 3-4 g.
1 ts salt
Bland alt sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
Smør røra tynt utover ei bakepapirkledd bakepplate.
Steikes ca 20 minutt på 175 grader.
Ta ut og avkjøl, skjer opp i passe ruter med pizzarulle,
eg fikk 12 skiver.
Oppbevar i pose på benken eller i kjøleskap.
Kan også fryses.
Skiver som passer både til vanlig pålegg, og som er
knallgodt til ostesmørbrød. Er ikkje svampete, men fast og
fint å holde i også som ostesmørbrød :)
3 egg
75 g smøreost
0,5 dl fløte
110 g valnøtter, eller nøttemiks
1 ss fiberhusk, ca 15 g.
1/2 ts bakepulver, 3-4 g.
1 ts salt
Bland alt sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
Smør røra tynt utover ei bakepapirkledd bakepplate.
Steikes ca 20 minutt på 175 grader.
Ta ut og avkjøl, skjer opp i passe ruter med pizzarulle,
eg fikk 12 skiver.
Oppbevar i pose på benken eller i kjøleskap.
Kan også fryses.
Skiver som passer både til vanlig pålegg, og som er
knallgodt til ostesmørbrød. Er ikkje svampete, men fast og
fint å holde i også som ostesmørbrød :)
tirsdag 21. august 2012
Tacolodd - lavkarbo ♥
En knallgod rett til feks lørdagskosen :)
Eller rett og slett på en mandag eller tirsdag ;)
Navnet på retten kan eg ikkje forklare...
men ho som eg fikk oppskrifta av meinte
den satt so ett lodd i magen pga mengda med
creme fraiche.... men det merka ikkje eg noke av.
Kanskje det var fordi dama eg fikk oppskrifta av
spiser høgkarb mat, og då sitter nok feitt som ett lodd ;))
Iallefall en steikendes god rett dette her :)
Ei stor og god form:
2 beger creme fraiche
1 kg kjøttdeig
2 paprika, gjerne 1 gul og 1 raud
1 stor løk
3-4 fedd kvitløk
4 ss tomatpure
ca 1 ts cayennepepper
1 ss minched hot chili
salt
peppermix
oregano
ca 1 dl vatn
Masse ost til topping
Brun kjøttdeiga, mot slutten av bruninga brunar du også
løken sammen med kjøttdeiga. Ha i tomatpure, chili,
krydder, pressa/finkutta kvitløk og vatnet og late det
putre litt, til vatnet har 'tørka inn'.
Ha creme fraiche i botnen på ei eldfast form. Hell
kjøttdeigblandinga over. Kutt paprikaen i strimlar og
legg oppå kjøttdeiga. Topp til slutt med ost.
Gratiner på 225 grader til osten er gyllen, ca 20-25 min.
Server med en god salat og osteknekkis.
Eg laga osteknekkis av kavli si skiva ost med jalapeno :))
Og det lages enkelt:
To skiver ost på ett bakepapir i mikro.
Full effekt, litt over 1 minutt.
Eller rett og slett på en mandag eller tirsdag ;)
Navnet på retten kan eg ikkje forklare...
men ho som eg fikk oppskrifta av meinte
den satt so ett lodd i magen pga mengda med
creme fraiche.... men det merka ikkje eg noke av.
Kanskje det var fordi dama eg fikk oppskrifta av
spiser høgkarb mat, og då sitter nok feitt som ett lodd ;))
Iallefall en steikendes god rett dette her :)
Ei stor og god form:
2 beger creme fraiche
1 kg kjøttdeig
2 paprika, gjerne 1 gul og 1 raud
1 stor løk
3-4 fedd kvitløk
4 ss tomatpure
ca 1 ts cayennepepper
1 ss minched hot chili
salt
peppermix
oregano
ca 1 dl vatn
Masse ost til topping
Brun kjøttdeiga, mot slutten av bruninga brunar du også
løken sammen med kjøttdeiga. Ha i tomatpure, chili,
krydder, pressa/finkutta kvitløk og vatnet og late det
putre litt, til vatnet har 'tørka inn'.
Ha creme fraiche i botnen på ei eldfast form. Hell
kjøttdeigblandinga over. Kutt paprikaen i strimlar og
legg oppå kjøttdeiga. Topp til slutt med ost.
Gratiner på 225 grader til osten er gyllen, ca 20-25 min.
Server med en god salat og osteknekkis.
Eg laga osteknekkis av kavli si skiva ost med jalapeno :))
Og det lages enkelt:
To skiver ost på ett bakepapir i mikro.
Full effekt, litt over 1 minutt.
Etiketter:
Lavkarbo,
lavkarbolørdagskos,
lavkarbomiddag
mandag 20. august 2012
Yoghurtis - lavkarbo ♥
Enkel og god pinneis :)
1 pk kremfløte
5 dl tyrkisk yoghurt
ca 30 g tagatesse
ca 30 g raspa sjokolade
Pisk fløte og tagatesse, til en ikkje heilt stiv krem.
Bland krem og yoghurt. Vend til slutt inn sjokoladen.
På denne isen har eg ikkje brukt iskremmaskina mi,
fyllte berre rett i isformene og putta oppi en ispinne.
I frysaren med dei. Nydelig is med tydelig smak av
yoghurt :))
Oppskrifta her gir 15 pinneisar.
1 pk kremfløte
5 dl tyrkisk yoghurt
ca 30 g tagatesse
ca 30 g raspa sjokolade
Pisk fløte og tagatesse, til en ikkje heilt stiv krem.
Bland krem og yoghurt. Vend til slutt inn sjokoladen.
På denne isen har eg ikkje brukt iskremmaskina mi,
fyllte berre rett i isformene og putta oppi en ispinne.
I frysaren med dei. Nydelig is med tydelig smak av
yoghurt :))
Oppskrifta her gir 15 pinneisar.
Etiketter:
Lavkarbo,
lavkarbodessert,
lavkarboiskrem,
lavkarbosnop
lørdag 18. august 2012
Cæsarsalat med dressing - lavkarbo ♥
Enkel, mettande og nydelig salat :)
1 Hjertesalat
1 kyllingfilet
ca 100 g bacon
litt raspa parmesanost
1 hardkokt egg
I denne salaten skal en egentlig bruke romanosalat, eg har
brukt hjertesalat som eg trur er en liten romanosalat.
Hakke salaten og legg den på ett fat, skjer marinert kylling
(marinert i olje, salt og cayennepeppe) i bitar og legg på salaten.
Sprøsteik bacon i terningar og dryss over. Ta ett hardkokt
egg og kutt i bitar. riv over parmesanosten.
og kutt i bitar
Dressing :
1 eggeplomme
1 ts sennep, eg brukte en grov søt type.
1 fedd kvitløk
1 ansjosfilet
1 dl nøytral olje, eg brukte raps.
litt sitronsaft
salt og litt cayennepepper
ca 15 g parmesanost
Bland sammen eggeplomme, sennep, finhakka kvitløk,
finhakka ansjos og sitronsaft i en bolle. Rør inn oljen i en
tynn stråle. dressingen blir som en tjukk majones. Bland inn
finrevet parmesanost og krydre med salt og cayennepepper.
1 Hjertesalat
1 kyllingfilet
ca 100 g bacon
litt raspa parmesanost
1 hardkokt egg
I denne salaten skal en egentlig bruke romanosalat, eg har
brukt hjertesalat som eg trur er en liten romanosalat.
Hakke salaten og legg den på ett fat, skjer marinert kylling
(marinert i olje, salt og cayennepeppe) i bitar og legg på salaten.
Sprøsteik bacon i terningar og dryss over. Ta ett hardkokt
egg og kutt i bitar. riv over parmesanosten.
og kutt i bitar
Dressing :
1 eggeplomme
1 ts sennep, eg brukte en grov søt type.
1 fedd kvitløk
1 ansjosfilet
1 dl nøytral olje, eg brukte raps.
litt sitronsaft
salt og litt cayennepepper
ca 15 g parmesanost
Bland sammen eggeplomme, sennep, finhakka kvitløk,
finhakka ansjos og sitronsaft i en bolle. Rør inn oljen i en
tynn stråle. dressingen blir som en tjukk majones. Bland inn
finrevet parmesanost og krydre med salt og cayennepepper.
Etiketter:
Lavkarbo,
lavkarbodressing,
lavkarbomiddag
mandag 16. juli 2012
Brownieostekake - lavkarbo ♥
Ei mektig, men god og annerledes ostekake.
Framgangsmåten på denne ostekaka er også
annerledes, her skal også ostemassa steikes :)
Botnen: Brownieskake:
0.35 dl fløte
65 g smør
100 g 86 % sjokolade
2 egg
65 g tagatesse
50 g malte mandler
1/2 - 1 ts bourbon vaniljepulver
1/2 - 1 ts bakepulver
Smelte smør, og ha i fløten. varmes opp og legg sjokolade i,
i små bitar. røres i blandinga mens sjokoladen smeltar.
Pisk sammen egg og tagatesse, men berre nesten til dosis.
bland i sjokolademassa og alt det tørre.
Røres til ei tjukk og litt seig masse.
Fordel røra i ei stor, rund form med bakepapir i botnen.
Steikes på 160 grader i ca 20-25 minutt.
Ta ut kaka og avkjøl den heilt mens den er i forma.
Ostemassa:
2 boksar TINE naturell kremost
50 g tagatesse
2 egg
1/2 ts borubon vaniljepulver
1 dl tyrkisk yoghurt
Pisk kremosten og tagatessen godt sammen, bruk mixar.
Rør inn egg og vaniljepulver, også med mixar.
Vend så til slutt inn yoghurten.
Hell ostemassa over browniebotnen.
Steik så på 160 grader i ca 30 minutt.
Slå av ovnen og åpne døra etter ei lita stund.
Lat kaka stå i ovnen til den er nesten kald.
Pyntes med div bær, feks blåbær og bringebær.
Oppbevar den i kjøleskap, den er endå bedre
når den har fått ei stund i kjøleskapet.
Mmmmmm, knallgod :)
Framgangsmåten på denne ostekaka er også
annerledes, her skal også ostemassa steikes :)
Botnen: Brownieskake:
0.35 dl fløte
65 g smør
100 g 86 % sjokolade
2 egg
65 g tagatesse
50 g malte mandler
1/2 - 1 ts bourbon vaniljepulver
1/2 - 1 ts bakepulver
Smelte smør, og ha i fløten. varmes opp og legg sjokolade i,
i små bitar. røres i blandinga mens sjokoladen smeltar.
Pisk sammen egg og tagatesse, men berre nesten til dosis.
bland i sjokolademassa og alt det tørre.
Røres til ei tjukk og litt seig masse.
Fordel røra i ei stor, rund form med bakepapir i botnen.
Steikes på 160 grader i ca 20-25 minutt.
Ta ut kaka og avkjøl den heilt mens den er i forma.
Ostemassa:
2 boksar TINE naturell kremost
50 g tagatesse
2 egg
1/2 ts borubon vaniljepulver
1 dl tyrkisk yoghurt
Pisk kremosten og tagatessen godt sammen, bruk mixar.
Rør inn egg og vaniljepulver, også med mixar.
Vend så til slutt inn yoghurten.
Hell ostemassa over browniebotnen.
Steik så på 160 grader i ca 30 minutt.
Slå av ovnen og åpne døra etter ei lita stund.
Lat kaka stå i ovnen til den er nesten kald.
Pyntes med div bær, feks blåbær og bringebær.
Oppbevar den i kjøleskap, den er endå bedre
når den har fått ei stund i kjøleskapet.
Mmmmmm, knallgod :)
Abonner på:
Innlegg (Atom)