tirsdag 9. oktober 2012

Fløtegraut - lavkarbo ♥

Mmmmmm, dette vart god graut det :))



















Passe porsjon til en person

ca 2 ss smør
2 dl fløte
1 dl vatn

pittelitt salt
1 lita ts xanthan Gum

Smelt smøret, og ha i fløte og vatn. La det koke opp.
Når det har kokt opp, dryss på XG oppi og rør kraftig.
Vart ikkje klumpete. La det koke 3-4 minutt.
Ha heller litt for lite XG og øk, enn for mykje.

Rør inn saltet til slutt.

Serveres med sukrin+ (som er mitt favoritt strøsukker),
kanel og ett smørauge. Nyyyyt god graut.

Xanthan Gum har eg bestilt frå iHerb, og det er ett
pulver som kan erstatte JBK.

Xanthan Gum er altså ett frotykningsmiddel, som også
JBK er. MEN forskjellen er stor. Når du brukar JBK får
grauten en litt 'slimete' konsistens. Og følelsen sitter ei
stund i munnen. Og den konsistensen fikk eg ikkje når
brukte XG :))) Grauten vart berre fløyelsmjuk :)

1 kommentar:

  1. åh,flott! da skal den bestiller neste gang ;) Er nok grei til å lage hvit saus m også da ;) Er detta sunt da da? Eller inneholder d noen lumske saker?! har aldri hørt om d før jeg. Skal lage suksess kaka(den gule) til helga nå som jeg har fått tagatesse,bunnen blei ikke helt som den skulle m sukrin nemlig,litt tørr rett og slett.
    Ha en fin tirsdag kveld videre ;)

    SvarSlett