søndag 9. september 2012

Godt brød - lavkarbo ♥

Fant oppskrift på ett veldig godt brød på lavkarbo.no

3 egg
75 g smøreost
0,5 dl fløte
110 g valnøtter, eller nøttemiks
1 ss fiberhusk, ca 15 g.
1/2 ts bakepulver, 3-4 g.
1 ts salt

Bland alt sammen i kjøkkenmaskin eller med stavmikser.
Smør røra tynt utover ei bakepapirkledd bakepplate.
Steikes ca 20 minutt på 175 grader.

Ta ut og avkjøl, skjer opp i passe ruter med pizzarulle,
eg fikk 12 skiver.

Oppbevar i pose på benken eller i kjøleskap.
Kan også fryses.

Skiver som passer både til vanlig pålegg, og som er
knallgodt til ostesmørbrød. Er ikkje svampete, men fast og
fint å holde i også som ostesmørbrød :)

15 kommentarer:

 1. hei! Måtte hive meg ned på coop og kjøpe solsikkekjerner i en fei her når jeg så denne oppskriften! Står i ovnen nå.....Regner meg at kjernene skulle males til mel først?? ;) Blei litt irritert for de solsikke kjernene de har på coop er de økologiske som er 14 g karbo per 100 g!......Ganske mye?! De jeg hadde fra rema 1000 er rundt 7 i! Pffft!.... Men men,disse er jo økologiske,så d er vel også bra! ;))) Hååper disse blir gode,har philadelfia og røkt laks som harr passet perfekt til niste på jobb i morra :))) Takk for at du deler! ;)

  SvarSlett
 2. Neimenn!-detta blei jo kjempegodt!!!! Har spist tre stk nå m smøreost og spekeskinke........NAAAAM! Datteren min på 10 år ville også smake og til min store overraskelse ville ho gjerne få dette m på skolen!? Men vil du si dette er ok og gi ungene i steden for brød av og til?? Det sies vel at for mye solsikke kjerner ikke er så bra???Har glemt grunnen men mener og ha hørt om det?!????? Men man kan vel kanskje bytte ut halvparten m malte mandler,sesamfrø eller noe annet?Noen tips?

  Men dette var kanon godt.....Mett blit jeg nok ikke før jeg har spist hele sulamitten men,sliter litt m metthetsfølelse m brødmat,bare før på høykarbo og nå på lavkarbo! Merkelig asså.......

  SvarSlett
  Svar
  1. Kor bra at det falt i smak både hos deg og 10-åringen din :) Det kan vel ikkje vere noken ting i veien for at datteren din spiser brød av frø i steden for korn. Men når eg no leste om solsikkekjerner, skal eg prøve å bake dette med malte valnøtter. valnøtter er dei beste nøttene, innholder masse bra omega 3 :) og berre 3-4 g karber. Og ja, solsikkekjernene skal vere malte, det skal eg få med i oppskrifta. Her kan du forresten lese om solsikkekjernene og kadmium :) http://www.bramat.no/kosthold/matvarer/401-for-mye-solsikkekjerner-kan-vaere-farlig

   Slett
 3. Ja valnøtter må da bli kjempegodt,! Tror du at du vil bruke 110 g av d også da?.
  ...  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det trur eg, trur malte valnøtter og malte solsikkefrø vil kreve omtrent samme 'væske'. Men eg skal gi tilbakemelding om eg tar feil :)

   Slett
 4. Hvordan tror du denne er å bruke som pizzabunn?
  Fine oppskrifter du har forresten :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan godt hende det blir godt ja :) Kanskje eg prøvar en gong. Gi en lyd om duprøvar :)

   Slett
 5. Hvor er det en rigtig fin madblog du har.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlett
 6. synes faktisk d blei bedre med valnøtter jeg asså! Bare lot røren stå og hvile litt før jeg smørte det ut på bakepairet:) 10 åringen min elsker det også så d blir nok ofte dette i nistepakka til ho :) Kan ikke tro d egner seg helt til pissabunn.....er jo temmelig myk...???..... deilig m philadelfia og spekeskinke hvertfall!!! ;)))))))9

  SvarSlett
 7. Eg og syns det er bedre med valnøtter. Skal forandre oppskrifta. Kan hende det går til pizza. Er iallefall kjempegode til ostesmørbrød :)

  SvarSlett
 8. Tror du man kan bruke mandler i denne, istedenfor valnøtter? *orker ikke gå på butikken* :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det går heilt bra :) Originalen innholdt solsikkekjerner, og som du ser har eg skrevet nøttemiks :)

   Slett
 9. Hei. Det der så ut som et skikkelig godt ostesmørbrød. Kanskje du vil melde det på i vår store konkurranse der du har sjansen til å få ostesmørbrødet ditt på menyen i Jan Vardøens restaurant Smelteverket på Mathallen i Oslo?

  Håper du vil være med på http://www.tine.no/norvegia/smelt/

  Hilsen fra Siw-Grethe som jobber med Norvegia i TINE.

  SvarSlett
 10. Da står mitt første forsøk i ovnen, ble nesten ett slags resteprosjekt da jeg måtte ta det jeg hadde i hus. Nå er jeg spent!

  SvarSlett