Gode pepperkaker, men ikkje so kjekssprø som kjøpekakene.
300 g avfetta mandelmel eller
dette frå iHerb, eller 50/50.
Eg brukte 50/50, er usikker på om det er heilt
det samme som avfeitta mandelmel.
75-80 g tagatesse
3 ts kanel
1/2-1 ts ingefær
1/2-1 ts nellik
1/2 ts pepper
1 ts bakepulver
Kjem litt an på kor nytt krydderet ditt er.
Det taper smak etterkvart ved lagring.
1,75 dl fløte
75 g smør
75 g yaconsirup
Eg hadde oppi 1 ts tragant og 1 ts Xanthan Gum,
men det er ikkje sikkert det er nødvendig.
Bland smør, sirup og tagatesse og varm opp dette, rør til
tagatessen har løst seg opp.
Ta det vekk frå plata og avkjøl det litt. Rør deretter inn fløten.
Blande inn alt det tørre og blande dette godt sammen.
Eg pakka det so inn i litt plastfolie og lot det ligge ei
stund i kjøleskapet.
Kna det godt før utkjevlig, for å få deigen mjuk.
Ha eit bakepapir under (med en handduk under der igjen)
og ein plastpose over, når du kjevlar.
Kjevle det ut ganske tynt. Stikk ut figurar.
Steikes på 160 grader, 12-15 minutt. Pass på so dei ikkje blir brent.
Oppbevares i ei tett kakeboks.
OBS!!! Fikk ett tips på FB sida mi:
For å få sprø pepperkaker, legg en dei innatt i ovnen på ca 50
grader i 45 minutt (etter at dei først er avkjølte).
Tusen takk Nina :)
Er det en grunn til at du bruker avfettet mandelmel?
SvarSlettOg hva skal en ev. blande det 50/50 med hvis en ikke har det melet fra iHerb?
Har veldig lyst å prøve dette.....
Det beste er nok å bruke det avfetta mandelmelet som du får i alle helsekostbutikka. Du kan også bytte ut en del med kokosmel. Om du bruka feks kun malte mandla, vil du få ei deig som er banskelig å kjevle. Kanskje du kan bruke 50/50 med avfetta menadelmel og malte mandla.
SlettEg trur kanskje mandelmelet frå iherb er meir likt malte mandla enn mandelmel. Men det er mel av skolda mandlar. Lykke til :)
Hei
SvarSlettKjempeflott blogg med mange fristelser som skal prøves :)
Lurer på en ting, der du bruker ketolyse bakemix har du et tips til glutenfritt alternativ ?
Elfrid