torsdag 19. april 2012

Kveite med sellerirotmos, bacon og eggesmør - lavkarbo ♥

Nydelig middag i dag :)
Kveite med godt tilbehør......
Kveite med sellerirotmos, baconterningar og eggesmør.



















Kveita var trekt i lettsalta vatn.

Sellerirotmos:
2-300 g sellerirot, kutta i terningar. Kokes mørt i vatn
tilsatt litt salt og 2-3 fedd med kvitløk (finhakka).
Når den er mør slår du av vatnet og tilsetter 1-2 ss smør
og en skvett fløte. Moses fint med stavmikser.

Eggesmør:
Hardkok 1-2 egg og avkjøl. Hakk det 'begge veia' i
eggedelaren. Smelt smør og slå over egga, ha en god
skvis over med sitron.

Kutt ei passe mengde med bacon i terningar og steik dei sprø
i smør.

2 kommentarer:

  1. Jeg har alltid holdt meg unna sellerirot.. har hørt at alle grønnsaker fra under bakken har mye stivelse?

    SvarSlett
    Svar
    1. Du kan trygt spise sellerirot, den innholder 2,8 g karber pr 100 g, i motsetning til poteta som innholder 16,6 g pr 100 g. Om eg ikkje har misforstått heilt vokser denne 'knuten' rett over bakken, og er derfor ikkje ei rotgrønsak som kålrot, potet og gulrot :)

      Slett