Kveite med godt tilbehør......
Kveite med sellerirotmos, baconterningar og eggesmør. |
Kveita var trekt i lettsalta vatn.
Sellerirotmos:
2-300 g sellerirot, kutta i terningar. Kokes mørt i vatn
tilsatt litt salt og 2-3 fedd med kvitløk (finhakka).
Når den er mør slår du av vatnet og tilsetter 1-2 ss smør
og en skvett fløte. Moses fint med stavmikser.
Eggesmør:
Hardkok 1-2 egg og avkjøl. Hakk det 'begge veia' i
eggedelaren. Smelt smør og slå over egga, ha en god
skvis over med sitron.
Kutt ei passe mengde med bacon i terningar og steik dei sprø
i smør.
Jeg har alltid holdt meg unna sellerirot.. har hørt at alle grønnsaker fra under bakken har mye stivelse?
SvarSlettDu kan trygt spise sellerirot, den innholder 2,8 g karber pr 100 g, i motsetning til poteta som innholder 16,6 g pr 100 g. Om eg ikkje har misforstått heilt vokser denne 'knuten' rett over bakken, og er derfor ikkje ei rotgrønsak som kålrot, potet og gulrot :)
Slett