torsdag 12. april 2012

Chili con carne med raspa sjokolade - lavkarbo ♥

Mmmmm, raspa sjokolade på gryte,
en ny og spennande smak :)
















ca 500 g kjøttdeig
ca 100 g sellerirot
1 løk
1 paprika
2-3 fedd kvitløk
ei passe mengde raude kidney bønner
1 pakke/boks hakka, flådde tomater (ca 400 g)
2 ts minched hot chili
oregano
salt
peppermix
Smør å steike kjøttdeig og grønsaker i.

3-4 g 86 % sjokolade å raspe, pr porsjon.
Gir en god 'spiss' på retten :)

Hakk/kutt sellerirot, løk og paprika i passe bitar.
Sellerirota pleier eg å kutte i små stavar.
Press kvitløken i presse, eller finhakke den.
brune kjøttdeiga i smøret, og tøm den oppi ei passe
panne.
Steike så grønsakene passe møre, før du har dei oppi
sammen med kjøttdeiga. Bland oppi tomat, kvitløk og
chili, og lat det putre ei stund.krydre og ha oppi
bønnene rett før severing.

Legg ei passe mengde gryte på tallerkenen og raspe
over 3-4 g 86 % sjokolade.

Du kan servere denne gryta sammen med blomkålmos
og salat som eg har gjort, eller du kan servere den med
blomkålris og feks guacamole.
Det har eg ikkje prøvd, so det står vel for tur neste gong
eg lagar denne gryta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar