mandag 10. oktober 2011

Grønsaksgrateng - lavkarbo ♥

Nydelig grønsaksgrateng, bedre måte å 
spise grønsaker på finnes ikkje :)

1.5 - 2 pk fløte
sellerirot - ca 2-300 g
blomkål, ett lite
brokkoli, ett lite
purreløk, ca 10 cm
paprika, en liten
kvitløk, 2-3 fedd
parmesanost, nok til å dekke forma
kvitost, so mykje som du ønsker og likar
seltinsalt
pepper
Mengder av dei ulike typene grønsaker er ei smakssak.

Kok opp fløta og lat den koke nokre minutt.
Ha så oppi sellerirot, som er renska og skjert i tynne skiver/
eller terningar og finhakka kvitløk. Lat dette koke nokre minutt.
Ha så oppi blomkål og brokkolitoppar. salte og pepre.
Etter nokre minutt, rett før du har det i forma har du oppi
paprikastrimlar og purre skjerti ringar.
Ha alt i ei ildfast form, og rasp over ett fint lag med parmesanost.
Topp til slutt med feit kvitost.

Steik ca 30 minutt på 200 grader, til osten er gyllen.

Dette er ett flott tilbehør til det meste av kjøtt og pølser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar