søndag 21. oktober 2012

Lakriskarameller - lavkarbo ♥

Mmmmmm, kjempegode lakriskarameller :)













Har prøvd litt forskjellige måtar å lage karameller på,
og alltid med smør... og den smørsmaken har eg ikkje
likt noke særlig.

Men no har eg laga uten smør, og det var full klaff.
FARLIG gode vart dei ;)

Av denne porsjonen fikk eg 50-60 små karameller.

2,5 dl fløte
ca 70 g yaconsirup (2 gode ss)
75 g tagatesse
2-3 ts raw lakris pulver, grov type
eller du kan bruke lakrisrotpulver.
















 


Eg hadde alt oppi ei teflonpanne, og lot det putre svakt
i ett par timar.
Ta vanntest innimellom, for å sjå om karamellene er
stive nok.
Du drypper litt karamell i kaldt vatn, og då ser du stivheita
det blir på ferdige karameller.

Når karamellene er stive nok har du oppi lakrisen og rører
det inn.
Slå karamellmassen over i ei bakepapirkledd form.
Dette var en passe porsjon til ei form på ca  15x20 cm.

Eg har 'dyppa' karamellene i lakrisrotpulver, sjokolade
og raw lakrispulver, grov. Og nokre uten 'trekk'.






























Yaconsirup innholder ca 70 g karber pr 100 g, men 38 av
dei er FOS, som ikkje tas opp i tarmen og påvirker derfor
ikkje blodsukkeret. Og den har også en GI på +/- 5.

Sånn grovt rekna innholder heile porsjonen her ca 45 g karber.
Men siden yaconsirupen (som innholder flest av dei) har lav
GI, påvirkar dei ikkje blodsukkert so mykje.

Og so kan det vere at en kan bruke mindre av både yaconsirup
og tagatesse. En kan selvfølgelig også kutte ut lakrisen og
lage reine fløtekarameller. Eller tilsette feks cacaonibs og lage
sjokoladekarameller.

11 kommentarer:

  1. Hvor får en tak i det som trengs til dette?

    SvarSlett
    Svar
    1. Her får du tak i raw lakrispulver: http://tante-t.dk/en/treats-good-stuff-42/liquorice-and-other-goodies-68/raw-liquorice-powder-by-johan-buulow-1488.html?products_id=1488?products_id=0

      Yaconsirup kan du bl.anna kjøpe på iHerb: http://www.iherb.com/Navitas-Naturals-Organic-Yacon-Syrup-8-8-oz-249-g-Discontinued-Item/8340

      Lykke til :)

      Slett
  2. Er det viktig å bruke sirup for konsistensens skyld, eller kan man kun bruke sukrin og stevia, tror du?

    SvarSlett
    Svar
    1. Skal du lage denne type karameller trur eg nok du må bruke sirup. Og om stevia/sukrin kan erstatte tagatesse veit eg ikkje, tagatesse karamelliserer seg, og det gjer ikkje sukrin og stevia. Men prøv eventuelt en liten porsjon :) Lykke til :)

      Slett
  3. Hei. Finnes det noe tilsvarende "lakris-ting" på Iherb? Denne du har brukt var så dyr å få fraktet hit ;) Eller har du forslag til andre ting og tang å kjøpe derfra (Danmark)? Da blir vel frakten "billigere". Hva med tagatesse fra Iherb?
    Annala

    SvarSlett
    Svar
    1. Fant lakris-pulver på facebook'en din :)

      Slett
    2. Lakrispulveret på iHerb er meir finmalt, men absolutt lakris :) Neste gong eg sender bestilling på lakris i Danmark, vil eg nok bestille 4 bokser. Då er eg rett oppunder 200 kr grensa.
      Tagatesse finnes desverre ikkje på iHerb... endå iallefall, kan no håpe ;)

      Slett
  4. Hei:) ville bare informere om at jeg fant lakrispulver på på Panduro Hobbybutikken!

    SvarSlett
    Svar
    1. Panduro Hobbybutikk? Har dem samme lakris som den som er beskrevet for matlaging her ?

      Slett
  5. Hei! Har kjempelyst til å prøve meg på disse karamellene. Men vet du om det går an å bruke agavesirup istedenfor yaconsirup? Kjekt hvis jeg kan bruke ingredienser jeg får tak i på butikken/sunkost :)

    SvarSlett
  6. Hei :) tror du man kan lage disse karamellene i mikroen? Koke massen der i 15 min eller noe.... Hååååper :) ikke tid t å stå over panna i 2 timer...

    SvarSlett