Søt og god skumkake :)
Hjerteforma mi tilsvarar ei vanlig rund form på ca 24 cm.
Eg valgte å starte med en tynn botn av sjokoladekake :)
ca 0,15-0,2 dl fløte
ca 30-35 g smør
50 g 86 % sjokolade
1 egg
ca 30 g tagatesse
25 g malte mandler
1/2 ts bourbon vaniljepulver
1/2 ts bakepulver
Smelt smør og ha så oppi fløten. Ta panna til side og
ha oppi sjokoladen i bitar. Rør til ei jevn 'masse'.
Pisk egg og tagatesse en lett dosis.
Bland sjokolademassen og det tørre oppi dosisen.
Fordel røra i ei bakepapirkledd form, og steik på
160 grader 20-25 minutt.
Avkjøl kakebotnen heilt før du har oppå skummet.
Skummet:
4 eggekvitar
100 g tagatesse
ca 2 ts vaniljesukker
6 plater gelantin
1 dl kokande vatn
Legg først gelantinplatene i kaldt vatn ca 10 minutt.
Pisk eggekvitane stive. Tilsett tagatesse og vaniljesukker,
og fortsette og piske det endå stivare.
Ha dei oppbløtte gelantinplatene (vri ut vatnet først) oppi 1
dl kokande vatn. Løys opp platene og avkjøl dette litt før du
slår det oppi den stivpiska eggekvita.... mens du fortsatt
piskar og piskar.
Løyse kakebotnen frå kakeformkant og bakepapir/botn,
og legg den på ett kakefat. Ta på igjen kakeformringen.
Fyll oppi skummassa og sett kaka kaldt, så skummet stivnar.
....... lenger har eg ikkje kome endå. So om det blir
dsjokoladedryss, sjokoladelokk eller kokos på toppen,
det har eg ikkje bestemt meg for endå :)
Men iallefall; her er oppskrifta om noken har lyst å prøve :)
Du har sikkert kommet på en god topping siden du la inn dennne oppskriften men tenkte bare jeg skulle dele en oppskrift på en sjokoladetopping jeg synes er god.
SvarSlett2 eggehviter
3 spiseskjeer tagatesse
2 plater gelatin
2 ss kokende vann
15 gram kakato
Stivpiske eggehvitene, ha i tagatesse på slutten. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann og løs den deretter opp med en skje kokende vann. Ha dette og kakaoen i marengsen. Spre utover kaken og strø på kokos.
Tusen takk for tips til topping Ellen :) Dette skal eg nok prøve :)
Slett