mandag 3. februar 2014

Dronning Maud-fromasj - lavkarbo ♥

En smakfull fromasj.





















3 dl kremfløte
4 eggeplommer
2 ss sukrin+ eller sweet stevia
3 plater gelantin
2-3 ss kokande vatn
1/2 ts vaniljesukker
1 plate sjokolade, eg har brukt Cavalier Milk,
søta med stevia og sukrin.

Smakstilsetting: 1-2 ss portvin står det i originaloppskrifta,
eg har brukt Brandy-essens, og det var knallgodt....
og kanskje noke en lettare kan ha ståande i skapet.

Legg gelantinplatene i kaldt vatn, ca ti minutt.
Pisk fløten til krem, og sett den kaldt. Riv sjokoladen grovt.

Pisk eggeplommer og sukrin+ til dosis. Klem det kalde vatnet ut
av gelantinplatene. Løys platene op i det kokande vatnet,
og bland dei godt inn i dosisen.

Vend so kremen inn i dosisen også.Smak til med evnt Brandy-essens.

Legg lagvis krem og revet sjokolade i ett glass, eller ei skål.
Settes kaldt nokre timar, eller over natta.

Dronning Maud-fromasjen vart første gong laga i 1906, 
då kong Haakon og dronning Maud besøkte Haugesund
på kroningsferda si. Desserten er også kalla Haugesundsdessert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar