Gode, salte kjeks for ost og kjeks :)
Fant oppskrifta her, på lavkarbo.no.
Denne oppskrifta gir 20-25 kjeks, alt etter kor tynne
en vil ha dei.
2 dl malte mandler
1 dl sesamfrø
2 eggekvitar (3 om dei er bittesmå)
1/2 ts salt
ei lita ts green canderel steviapulver
2 ts fiberhusk
Maldonsalt, til å strø på kjeksa
Blande alt det tørre, og bland deretter eggekvitane inn.
Blande godt, og late det svelle litt. Trillesmå kuler, og trykke
dei flate med fingrane.
Når deiga har fått svelle litt før en lakar kjeksa, er den lett
å arbeide med.
Strø på saltet før steiking.
Eg laga 20 kjeks av denne oppskrifta, men neste gong lagar
eg 25, for eg vil ha dei litt tynnare. Men det er ei smakssak.
Steike dei på 180 grader, 10-15 min til dei er lett gylne.
Avkjøl på rist.
Gode kjeks til mange ulike ostar, blandt anna desse.
Ett lite tips:
Ett teflonbakepapir er genialt å bruke, både til kjeks og
knekkebrød. Ingenting vil henge fast.
50 kr for ett papir på feks Mega. Men det er verdt kvar
einaste krone, det kan brukes 1000 ganger :)
Kan disse fryses? :)
SvarSlettHar ikkje prøvd, men vil tru at det går heilt fint :)
SlettHva er fiberhusk? Samme som kli? Fikk lyst å bake disse.
SvarSlettHei! Disse blir kjempegode!❤️ Nå har jeg begynt å kjevle ut deigen mellom 2 bakepapir, og så dele deigen opp med pizzahjul før steking... Lat, serru, men da blir kjeksa ganske like tykke. Lager også stenger/ knekkebrød. Takk for oppskrift!
SvarSlettGreen canderel steviapulver, hvor kjøper man det? Kan det evt erstattes med eks brunt sukker?
SvarSlett